Aktiviteter – arkiv 2024

Här finns lite om de olika aktiviteter vi haft under 2024.


Lördagen den 6 April var det årsmöte i skolan. Ett tjugotal medlemmar hörsammade kallelsen. Förutom stadgeenliga ärenden, där vi fick tre nya namn som suppleanter i styrelse, revision samt valberedning, informerade styrelsen om vad arbetsgruppen för Väg-trafik-miljö arbetat med för att förbättra den farliga trafiksituationen ffa längs gång/cykelvägen längs väg 9. Vidare informerades det om vad som är känt av kommunens planer för skolan, samt vad vi idag vet om vad DCA- (Defense Cooperation Agreement) avtalet kan innebära för vår socken, och vad man kan göra för att eventuellt kunna påverka.

Efter årsmötesförhandlingarna bjöds medlemmarna på kaffe och goda kakor från Ravlunda Hantverksbageri, för att därefter höra Annika från Team Gudmunsson berätta om sin sport, nämligen Sportkörning – en disciplin där man tävlar i olika moment inom körning med häst eller ponny. Annika blev Distriktsmästare i medelsvår ponny par 2023! Föredraget var mycket intressant och uppskattat.
Team Gudmunsson håller till på Albo Ridklubb som har en populär ridskola i byn. Man kan hyra Annika och teamet för en fin upplevelse med häst & vagn i samband med t.ex. bröllop och bemärkelsedagar.


Under påskhelgen (Långfredag 29 Mars – Annandagen 1 April) var det Konstutställning & café i skolan. Byalaget hade caféet i samarbete med Ravlunda Hantverksbageri. Skolan var samtidigt uthyrd för konstutställning där verk av Lars Hansén (1927 – 2016) och Kerstin Bondesson visades.
Utställarna, Joakim Hansén och Kerstin Bondesson, hade dessutom ordnat med möjligheten för besökarna att själva uppleva platserna som inspirerat konstnärerna, antingen genom att själv vandra efter karta som fanns tillgänglig på utställningen, eller via en guidad vandring på evenemangets sista dag under ledning av kunniga guiden Helena Rimfors från Jordnära upplevelser. Evenemanget var mycket uppskattat.

Kerstin Bondesson (t.v.) samt Ingrid Hansén som berättar om hur familjen kom till Ravlunda. Foto: Helena Rimfors.

För den som vill hyra skolan finns nu möjlighet att se om önskad dag är ledig direkt här på skolans egna sida


Vinprovningen, som skulle hållas den 16:e Februari, fick p.g.a. sjukdom flyttas fram till den 17:e Mars. Sjutton medlemmar i byalaget samlades för att insupa (!) kunskap om vin i allmänhet samt provsmaka fem olika vinsorter under ledning av Robert Fredh; sommelier och tidigare svensk mästare i sommelieri och med meriter från såväl NM, EM och VM; numera vinimportör och Ravlundabo. Evenemanget var mycket uppskattat.


Söndagarna den 21:a och 28:e Januari 2024 hade vi filmvisning av SVT:s serie Bombi Bitt och jag
där vi tittade på två avsnitt per gång. Ett tiotal medlemmar återupplevde minnen från filminspelningen (för drygt 56 år sedan) första delen och några färre kom för andra delen. Byalaget bjöd på fikat.