Aktiviteter – arkiv 2022

Här finns lite om de olika aktiviteter vi haft under 2022


Lördagen den 26/11 anordnade vi Adventsfika i Skolan. Det serverades fika med lussebullar och pepparkakor i olika former, samt glögg. Evenemanget var uppskattat av både stora och små.


Lördagen den 5/11 tände vi 300 marchaller längs vägen från kyrkan längs Byavägen till Bränneriet. Det var många som kom och hjälpte till; både stora och små. Byn var så vacker med alla varma ljus. Detta var ett av evenemangen i ”Österlen lyser”.


Söndagen den 24/9 hade vi Äppelkafé och Växtbytardag i Skolan. Det var totalt ett trettiotal personer som kom och avnjöt flera sorters smaskiga äppelkakor – stort tack till våra bagare. En hel del växter fick också nya hem, men det allra bästa var kanske ändå spontanuppträdandet av Duo Z som förgyllde evenemanget med vacker musik. Stort tack till Johanna och Joakim!

Duo Z

Vi publicerar inga bilder på besökarna p.g.a. GDPR 


Den 31/7 var det ett extra medlemsmöte i skolan, med stadgerevidering och logga tävling på agendan. Styresens förslag till stadgerevidering antogs på årsmötet, men måste också godkännas på ytterligare ett möte vilket var anledningen till dagens möte. Medlemmarna godkände enhälligt revideringen, som öppnar för även icke fast bosatta i socknen att bli medlemmar.
Under hela våren hade vi en tävling om byalagets logga. Totalt nio förslag lämnades in, från vilka styrelsen valde de fyra som bäst uppfyllde tekniska krav. Medlemmarna röstade sedan på dessa och Sara Kleins bidrag vann med stor majoritet (se startsidan).
Här finns protokollet från extra medlemsmötet


Den 30/7 var det byaloppis efter ett förslag från medlem. Det var ett tiotal säljare placerade dels vid sina hem och dels i parken. Alla var nöjda, så det är ett evenemang som redan planeras till nästa år.


Midsommarafton i Stationsparken
Midsommarafton i Stationsparken

Midsommarafton den 24 Juni samlades vi i Stationsparken kl 13 för att klä midsommarstången. Därefter blev det traditionell musik och dans samt medhavd fika och tårta. Det var väldigt trevligt att så många personer i alla åldrar kom, och vädret var verkligen på sin bästa humör. Stort tack till alla!


Kristi Himmelsfärdsdagen 26 Maj 2022 samlades våra medlemmar för att städa Stationsparken och vid skolan.

Bild på Städning i Järnvägsparken
Städning i Stationsparken

På kvällen var det en välbesökt Vårfest i skolan där alla bidrog till en härlig stämning. Det serverades god mat från Ravlunda Bränneri B&B och fantastiskt bröd från Ravlunda Hantverksbageri.


Under Hanöbuktsveckan den 21-28 Maj, hade Ravlunda sockens byalag ett evenemang i samarbete med Forskare Kustråd och Företag i Samverkan för Hanöbukten:
Strandstädning den 22/5
Vi plockade skräp längs stranden från Julebodaån till Klammersbäck, dvs. den sträcka som utgör socknens del av Hanöbukten. Den har sedan urminnes tider varit mycket viktig för befolkningen och är så än idag, även om fiske och sjöfart ersatts av naturintresserade och turister som vill ta del av vårt paradis på jorden.
En grupp startade i norr och en i söder. Totalt samlade vi upp 30 kg skräp!
Här finns programmet för alla aktiviteter i Hanöbukten under veckan.

Vy från Juleboda där en grupp startade strandstädningen från norr
Vy från Juleboda där en grupp startade strandstädningen från norr
Dessa säckar innehåller 30 kg skräp
Dessa säckar innehåller 30 kg skräp

Den 19/3 2022 hade vi årsmöte i skolan. De stora punkterna, förutom val, var dels att informera om GDPR och dels presentation av styrelsens förslag till stadgerevidering. Den främsta förändringen innebär att fler ska kunna bli medlemmar i byalaget. Mötet antog styrelsens förslag, som måste godkännas på ytterligare ett medlemsmöte för att kunna antas. Här finns årsmötesprotokollet.