Äta – bo – handla lokalt

Även om Ravlunda socken är relativt liten så finns det ett stort utbud.

Arken är en gårdsbutik som erbjuder hemmaproducerat: ägg, kött från gris, chark samt grönsaker som fötts upp/odlats med stor omsorg om djuren, jorden och naturen.
Telefon: 070-769 80 38, Facebook sida: https://www.facebook.com/arkeniravlunda/


Ravlunda Hantverksbageri erbjuder gott, nyttigt bröd och andra bakverk, bakat på närodlat och hemmamalt mjöl. Man beställer i webshopen och hämtar i brödboden, normalt Fredag – Lördag varje vecka, men ibland även Torsdagar. Ida F. Svensson, som den kreativa och skickliga kvinnan bakom företaget heter, utsågs av Simrishamns kommun till ”Årets nyföretagare 2023”!
Telefon: 0733-240585, hemsida: https://ravlundahantverksbageri.se/


Farmors lycka är en gård med flera inriktningar; gårdsbutik med hemmaproducerade köttprodukter, rapsolja, lammskinn och presentartiklar, restaurangen Farmors kök som ”serverar mat som farmor hade velat ha det med en modern touch”, samt boende antingen på Gårdshotell eller i ett helt hus.
Telefon: 0761-166290 eller 0709-519311, hemsida: https://farmorslycka.se/


Ravlunda Hantverksstudio förädlar trä till unika, vackra och användbara ting.
Facebooksida: https://www.facebook.com/ravlunda.hantverk


Ravlunda Bränneri erbjuder både mat, boende och skräddarsydda arrangemang som fester, bröllop och konferenser. Restaurangens meny har även veganska rätter och dryckesmenyn är extensiv. För den som väljer Bed and Breakfast finns det både rum och lägenhet att välja på.
Telefon: 0414-74100, telefontid 9:00-11:00 & 16:00-18:00, hemsida: https://ravlundabranneri.se/


STF:s Vandrarhem Skepparpsgården i Haväng är en fin gammal korsvirkesgård som ligger ett stenkast från havet. Det är 2023 öppet 1 maj – 27 september. Förutom bäddar med självhushåll erbjuds kaffeservering, kravcertifierad frukostbuffé under högsäsong, samt cykeluthyrning.
Telefon: 0414-74071, hemsida: https://svenskaturistforeningen.se/boende/stf-havang-vandrarhem/


Havängs Lantbruk är ett familjeföretag som ansvarar för att skjutfältet betas rent från sly och gräs. Företaget tilldelades ”Den Biologiska Mångfaldens Pris 2023” av Naturskyddsföreningen i Skåne! På gården som drivs ekologiskt finns ca 1200 tackor, ett 70-tal dikor, ca 40 hästar och förstås ett antal duktiga vallhundar. Ett 70-tal bikupor fulla av bin kan också räknas in bland djuren. Man kan året om köpa hemmaproducerad honung, fryst lamm- & nötkött, lammskinn och andra ullprodukter. Gården deltar också i Reko-ringarna i Norra Björstorp och Simrishamn
Telefon: 0703965967 (Sara Jones), hemsida: http://havang.eu/


Havängs Sommarcafé är som namnet antyder öppet under sommaren, under 2023 är det öppet 25 Juni – 13 Augusti, och finns på Örakarsgården. Här serveras kaffe, matiga smörgåsar, lättare lunch, kakor etc., med laktos/gluten/vegan alternativ efter önskemål. Det finns även en butik med glass, fårskinn, garn, gårdens kravmärkta lamm och nötkött(fruset), kravmärkt honung från gården, Skincares hudvårdsprodukter mm.
Telefon 0762-099626, Facebooksida: https://www.facebook.com/Havängs-sommarcafé/


Ängdala Camping erbjuder camping anpassad för såväl husbil som husvagn och tält, men har också rum och stugor att hyra. Det finns även möjlighet att hyra in sig på campingen för hela säsongen. Servicehusen är upprustade 2022, och det finns också en kiosk/minilivs.
Telefon: 0730-777628, hemsida: https://www.angdalacamping.se/


Utöver de ovan nämnda företag som erbjuder övernattning, finns det ett flertal privata B&B i socknen. De är listade på olika siter så enklast hittar du de aktuella om du söker direkt på respektive site, t.ex.:
Airbnb
booking.com
via Google
eller be om tips i vår FB-grupp Ravlunda